درباره

حدودا تا همین دو دهه قبل، بسیاری از خانواده ها چندان علاقه ای به فعالیت فرزندانشون در رشته های رزمی نداشتن. بزرگترین دلیل اون هم ترس از آسیب دیدگی بچه ها بود. هنرهای رزمی رشته های پُر برخورد و خشن تصور می شدن که با هیچ عقل و منطقی مناسب کودکان نیست.

در اون مقطع، بیشتر تلاش فعالین حوزه هنرهای رزمی این بود که نشون بدن این تصور اشتباهه، آمار رسمی نشون می ده که رشته های رزمی برخلاف تصور، از ورزشهای رایجی مثل فوتبال و والیبال هم کم خطر تر هستن، از فواید تمرین هنرهای رزمی برای کودکان بگن و این حرفها.

اما از یک مقطعی داستان کمی عوض شد. شبکه های اجتماعی باعث شد برخی از حوادث تلخی که در اونها قربانی کودکان بودند به سرعت منتشر و وایرال بشن. اخبار این حوادث و حس ناامنی ایجاد شده، باعث شد خیلی از خانواده ها حالا خودشون پیش قدم بشن و فرزندانشون رو با هدف یادگیری فنون رزمی و افزایش امنیت در کلاس های رزمی ثبت نام کنند.

داستان از همینجا شروع شد. آیا واقعا فرستادن بچه ها – خصوصا کودکان کم سن و سال – به کلاس ورزش های رزمی و کلاس های دفاع شخصی رایج، می تونه به امنیت اونها منجر بشه؟ نظرات متفاوته، ولی به نظر من برخلاف تبلیغات این کلاس ها، پاسخ منفیه. مشخصا دو تجربه ای که از نزدیک داشتم هم این باور رو تقویت کرد. اگرچه درصورت دسترسی به  یک مربی خوب و کلاس مناسب رده سنی کودک، همچنان طرفدار پر و پاقرص فرستادن بچه ها به کلاس های هنرهای رزمی هستم، ولی این کلاس ها بیشتر برای افزایش نظم پذیری و اعتماد به نفس کودکان مفید و موثره نه توانایی دفاع از خود.

پس چاره چیه؟

با توجه به نیازی که در جامعه ایجاد شده بود و علاقه ی زیادی که خودم به کار با کودکان داشتم و دارم، شروع کردم به تحقیق در مورد ایمنی کودکان، روشهایی که مراکز فعال در این حوزه در کشورهای پیشرو به کار می گیرن و بررسی منابع و دوره های آموزشی مرتبط. حاصل چند سال کار روی این موضوع هم درنهایت شد مجموعه کارگاه های نینجای کوچک من!، ایجاد این وب سایت، و دوره های آموزشی دفاع شخصی ویژه کودکان که در اینجا خدمتتون معرفی می شن.

نینجای کوچک من - دفاع شخصی کودکان

در طراحی این دوره ها چند اصل همواره مد نظرم بوده و هست؛

 یکی نگاه واقع بینانه و پرهیز از نگاه های افراطی و صفر و یکی به مسائل کودکان که متاسفانه بعضا در فضای شبکه های اجتماعی بین فعالان حقوق کودک شاهدش هستیم.

دوم، جدید و به روز بودن محتواهای آموزشی ارائه شده، همگام با اونچه در کشورهای پیشرفته دنیا در این حوزه ارائه می شه.

و درنهایت توجه به جامعه هدف و اطمینان از امکان اجرا و کاربردی بودن آموزشها در جامعه ایران. امیدوارم این گام کوچک کمکی به ساختن جامعه ای امن تر برای کودکان مون باشه.

ارادتمند